Strona główna AktualnościKierunki techniczne i ścisłeBezpieczeństwo i jakość produkcji żywności

NOWOŚĆ

Bezpieczeństwo i higiena pracy

NOWOŚĆ - BHP II stopnia

Projektowanie i wytwarzanie kosmetyków

NOWOŚĆ

Technologia chemicznaTowaroznawstwoBudownictwo Mechanika i budowa maszynSamochody i bezpieczeństwo w transporcie drogowymElektrotechnikaInformatykaInformatyka technicznaTransport i logistykaKierunki nietechniczneMenedżer produktu

NOWOŚĆ

Lingwistyka stosowana

NOWOŚĆ

Dziennikarstwo i nowe media

NOWOŚĆ

Bezpieczeństwo wewnętrzne

NOWOŚĆ

Analityka gospodarcza

NOWOŚĆ

EkonomiaFinanse i rachunkowośćDziennikarstwoFilologia angielskaFilologia germańskaPraca socjalnaPedagogikaPedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna Wychowanie fizyczneFizjoterapia KosmetologiaLekarskiPielęgniarstwoAdministracjaPrawoArchitektura wnętrzGrafikaSztuka mediów i edukacja wizualnaWzornictwo ubioru i akcesoriów mody Turystyka i rekreacjaRekrutacjaRekrutacja od A do ZRekrutacja na 6Harmonogram rekrutacjiWypełnij formularzOpłatyWymagane dokumentyRozmowy kwalifikacyjneOcena prac twórczości własnej kandydataRekrutacja na drugi i kolejny kierunek studiówZasady rekrutacji 2019/2020Zasady rekrutacji 2020/2021Zasady rekrutacji 2021/2022Zasady rekrutacji 2022/2023Badania lekarskie Komisje rekrutacyjne Elektroniczny informator dla kandydatów na studiaRekrutacja cudzoziemców Informacje ogólneHarmonogram rekrutacjiWymagane dokumentyWeryfikacja umiejętności i predyspozycji dla kandydatów na Wydział SztukiKurs języka polskiegoOpłatyŚwiadectwa, dyplomy, wymogi formalneZasady obowiązujące obywateli polskichPaństwo członkowskie Unii EuropejskiejPaństwo członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA,')Europejski Obszar Gospodarczy (EOG,')Zasady inne niż obowiązujące obywateli polskichPodstawy prawneKontaktŻycie studenckieOrganizacje studenckiePomoc materialnaDomy studenckieBibliotekaŻycie studenckie Studia podyplomowe Studia doktoranckie Studia doktoranckieStudia podyplomowe[hid]Studia podyplomowePartnerzyVimex S.AMiasto RadomZakład Masarski KRAWCZYKKonsul Honorowy CzarnogóryZTE RADOM Sp. z o.o.Wodociągi Miejskie w Radomiu Sp. z o.o.P.P.H.U. "JARMEX" Jarosław JaskólskiInternational Tobacco Machinery
Poland Sp. z o.o.
Bombardier TransportationZakłady Automatyki KOMBUD S.A.
















Kierunki techniczne i ścisłe

Kierunek: Bezpieczeństwo i jakość produkcji żywności

NOWOŚĆ

Home   >>   Kierunki techniczne i ścisłe   >>   Bezpieczeństwo i jakość produkcji żywności

NOWOŚĆ

Kierunek techniczny na Wydziale Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa




BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI - KIERUNEK O PROFILU PRAKTYCZNYM

(studia stacjonarne i niestacjonarne I stopnia)

 

Studiując kierunek BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI pozyskasz wiedzę i praktyczne umiejętności z zakresu:

  • technologii żywności,
  • prawodawstwa żywnościowego w Polsce i UE,
  • metod kontroli jakości produkcji żywności, również laboratoryjnych,
  • kształtowania jakości i wartości produktów w całym cyklu ich życia, również na etapie projektowania żywności,
  • stosowanych systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności w przedsiębiorstwach produkujących żywność z włączeniem podstaw produkcji i przetwórstwa surowców różnorodnego pochodzenia oraz oceny jakości i komercjalizacji produktów żywnościowych.

 

Umiejętności praktyczne studenci pozyskają w przedsiębiorstwach spożywczych, co znacznie wzmocni potencjał absolwenta na rynku pracy!

 

UTH Rad. zapewni Ci:

  • zdobycie kompetencji zawodowych niezbędnych w pracy w zakładach spożywczych i żywienia zbiorowego na działach produkcji, laboratoriach kontroli jakości procesów produkcji, certyfikacji w przedsiębiorstwach produkujących: surowce do dalszego przetwórstwa, dodatki technologiczne, żywność, opakowania do produkcji żywności,
  • zdobycie kompetencji zawodowych niezbędnych w pracy w ośrodkach badawczo-rozwojowych oraz instytucjach nadzoru,
  • przygotowanie do prowadzenia własnej działalności gospodarczej,
  • zdobycie niezbędnego doświadczenia i umiejętności w przyszłej pracy zawodowej podczas praktyk zawodowych w wiodących zakładach spożywczych i organach urzędowej kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności,
  • szerokie możliwości korzystania ze stypendiów i praktyk zagranicznych w ramach programu Erasmus+ np.: na uczelniach w Austrii, Belgii, Bułgarii, Chorwacji, Czech, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Litwy, Łotwy, Niemiec, Portugalii, Rumunii, Słowacji, Słowenii, Turcji, Węgier oraz Włoch,
  • studia w przyjaznej atmosferze, miejsce w domu studenckim, możliwość rozwoju Twoich zainteresowań oraz uczestnictwo w życiu kulturalnym i sportowym Uczelni.

 

Jako absolwent kierunku BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI będziesz przygotowany do pracy w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, w  zakładach zajmujących się pozyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywieniem człowieka na stanowiskach menadżerskich, wykorzystując zdobytą wiedzę techniczną oraz umiejętności organizacyjne.

 

ZOSTAŃ EKSPERTEM W ZAKRESIE BEZPIECZNEJ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI !!

WYDZIAŁ INŻYNIERII CHEMICZNEJ I TOWAROZNAWSTWA

ul. Chrobrego 27,
26-600 Radom

tel. +48 (48) 3617500,

e-mail: dziekan.wicit@uthrad.pl

www.wicit.uniwersytetradom.pl
Aktualności
Kierunki techniczne i ścisłeBezpieczeństwo i jakość produkcji żywności

NOWOŚĆ

Bezpieczeństwo i higiena pracy

NOWOŚĆ - BHP II stopnia

Projektowanie i wytwarzanie kosmetyków

NOWOŚĆ

Technologia chemicznaTowaroznawstwoBudownictwo Mechanika i budowa maszynSamochody i bezpieczeństwo w transporcie drogowymElektrotechnikaInformatykaInformatyka technicznaTransport i logistyka
Kierunki nietechniczneMenedżer produktu

NOWOŚĆ

Lingwistyka stosowana

NOWOŚĆ

Dziennikarstwo i nowe media

NOWOŚĆ

Bezpieczeństwo wewnętrzne

NOWOŚĆ

Analityka gospodarcza

NOWOŚĆ

EkonomiaFinanse i rachunkowośćDziennikarstwoFilologia angielskaFilologia germańskaPraca socjalnaPedagogikaPedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna Wychowanie fizyczneFizjoterapia KosmetologiaLekarskiPielęgniarstwoAdministracjaPrawoArchitektura wnętrzGrafikaSztuka mediów i edukacja wizualnaWzornictwo ubioru i akcesoriów mody Turystyka i rekreacja
RekrutacjaRekrutacja od A do ZRekrutacja na 6Harmonogram rekrutacjiWypełnij formularzOpłatyWymagane dokumentyRozmowy kwalifikacyjneOcena prac twórczości własnej kandydataRekrutacja na drugi i kolejny kierunek studiówZasady rekrutacji 2019/2020Zasady rekrutacji 2020/2021Zasady rekrutacji 2021/2022Zasady rekrutacji 2022/2023Badania lekarskie Komisje rekrutacyjne Elektroniczny informator dla kandydatów na studia
Rekrutacja cudzoziemców Informacje ogólneHarmonogram rekrutacjiWymagane dokumentyWeryfikacja umiejętności i predyspozycji dla kandydatów na Wydział SztukiKurs języka polskiegoOpłatyŚwiadectwa, dyplomy, wymogi formalneZasady obowiązujące obywateli polskichZasady inne niż obowiązujące obywateli polskichPodstawy prawneKontakt
Życie studenckieOrganizacje studenckiePomoc materialnaDomy studenckieBibliotekaŻycie studenckie
Studia doktoranckie
Studia podyplomowe
PartnerzyVimex S.AMiasto RadomZakład Masarski KRAWCZYKKonsul Honorowy CzarnogóryZTE RADOM Sp. z o.o.Wodociągi Miejskie w Radomiu Sp. z o.o.P.P.H.U. "JARMEX" Jarosław JaskólskiInternational Tobacco Machinery
Poland Sp. z o.o.
Bombardier TransportationZakłady Automatyki KOMBUD S.A.

Kierunki techniczne i ścisłe

Bezpieczeństwo i jakość produkcji żywności

NOWOŚĆ

Bezpieczeństwo i higiena pracy

NOWOŚĆ - BHP II stopnia

Projektowanie i wytwarzanie kosmetyków

NOWOŚĆ

Technologia chemicznaTowaroznawstwoBudownictwo Mechanika i budowa maszynSamochody i bezpieczeństwo w transporcie drogowymElektrotechnikaInformatykaInformatyka technicznaTransport i logistyka

Kierunki nietechniczne

Menedżer produktu

NOWOŚĆ

Lingwistyka stosowana

NOWOŚĆ

Dziennikarstwo i nowe media

NOWOŚĆ

Bezpieczeństwo wewnętrzne

NOWOŚĆ

Analityka gospodarcza

NOWOŚĆ

EkonomiaFinanse i rachunkowośćDziennikarstwoFilologia angielskaFilologia germańskaPraca socjalnaPedagogikaPedagogika przedszkolna i wczesnoszkolna Wychowanie fizyczneFizjoterapia KosmetologiaLekarskiPielęgniarstwoAdministracjaPrawoArchitektura wnętrzGrafikaSztuka mediów i edukacja wizualnaWzornictwo ubioru i akcesoriów mody Turystyka i rekreacja

Rekrutacja

Rekrutacja od A do ZRekrutacja na 6Harmonogram rekrutacjiWypełnij formularzOpłatyWymagane dokumentyRozmowy kwalifikacyjneOcena prac twórczości własnej kandydataRekrutacja na drugi i kolejny kierunek studiówZasady rekrutacji 2019/2020Zasady rekrutacji 2020/2021Zasady rekrutacji 2021/2022Zasady rekrutacji 2022/2023Badania lekarskie Komisje rekrutacyjne Elektroniczny informator dla kandydatów na studia

Rekrutacja cudzoziemców

Życie studenckie

 

Wchodzisz na stronę rekrutacji


Zatwierdzasz regulamin rekrutacji


Podajesz dane osobowe niezbędne do rozpoczęcia procesu rekrutacji


Wysyłasz zdjęcie do elektronicznej legitymacji studenckiej


Zatwierdzasz dane i cieszysz się, że jesteś kandydatem!