EN

KIERUNKI TECHNICZNE I ŚCISŁE

BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI

Kierunek techniczny na Wydziale Inżynierii Chemicznej i Towaroznawstwa (studia stacjonarne i niestacjonarne I stopnia)

Studiując kierunek BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI pozyskasz wiedzę i praktyczne umiejętności z zakresu:

  • technologii żywności,
  • prawodawstwa żywnościowego w Polsce i UE,
  • metod kontroli jakości produkcji żywności, również laboratoryjnych,
  • kształtowania jakości i wartości produktów w całym cyklu ich życia, również na etapie projektowania żywności,
  • stosowanych systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności w przedsiębiorstwach produkujących żywność z włączeniem podstaw produkcji i przetwórstwa surowców różnorodnego pochodzenia oraz oceny jakości i komercjalizacji produktów żywnościowych.

Umiejętności praktyczne studenci pozyskają w przedsiębiorstwach spożywczych, co znacznie wzmocni potencjał absolwenta na rynku pracy!

Uniwersytet Radomski zapewni Ci:

  • zdobycie kompetencji zawodowych niezbędnych w pracy w zakładach spożywczych i żywienia zbiorowego na działach produkcji, laboratoriach kontroli jakości procesów produkcji, certyfikacji w przedsiębiorstwach produkujących: surowce do dalszego przetwórstwa, dodatki technologiczne, żywność, opakowania do produkcji żywności,
  • zdobycie kompetencji zawodowych niezbędnych w pracy w ośrodkach badawczo-rozwojowych oraz instytucjach nadzoru,
  • przygotowanie do prowadzenia własnej działalności gospodarczej,
    zdobycie niezbędnego doświadczenia i umiejętności w przyszłej pracy zawodowej podczas praktyk zawodowych w wiodących zakładach spożywczych i organach urzędowej kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności,
  • szerokie możliwości korzystania ze stypendiów i praktyk zagranicznych w ramach programu Erasmus+ np.: na uczelniach w Austrii, Belgii, Bułgarii, Chorwacji, Czech, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Litwy, Łotwy, Niemiec, Portugalii, Rumunii, Słowacji, Słowenii, Turcji, Węgier oraz Włoch,
  • studia w przyjaznej atmosferze, miejsce w domu studenckim, możliwość rozwoju Twoich zainteresowań oraz uczestnictwo w życiu kulturalnym i sportowym Uczelni.

Jako absolwent kierunku BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI będziesz przygotowany do pracy w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, w zakładach zajmujących się pozyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywieniem człowieka na stanowiskach menadżerskich, wykorzystując zdobytą wiedzę techniczną oraz umiejętności organizacyjne.

ZOSTAŃ EKSPERTEM W ZAKRESIE BEZPIECZNEJ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI !!

Czy wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookie w zakresie opisanym w polityce bezpieczeństwa

Czy wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookie w zakresie opisanym w polityce bezpieczeństwa

Czy wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookie w zakresie opisanym w polityce bezpieczeństwa

Nie
Wróć